Reisinformatie


Prijzen en boekingen

U komt op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Het is mogelijk om fietsen en/of fietstassen te huren en een extra nacht bij te boeken. Alle vermelde prijzen zijn prijzen per persoon op basis van een tweepersoonskamer, inclusief reserverings-, administratiekosten en toeristenbelasting. Reisverzekering is niet bij de prijs inbegrepen. U dient deze zelf af te sluiten.


U heeft geboekt, hoe nu verder?

Nadat uw aanvraag is binnengekomen gaan wij direct voor u aan de slag! Zodra de reservering definitief is sturen wij u een boekingsbevestiging per mail. Doorgaans is dat de volgende werkdag. Uw geboekte vakantie is daarmee een feit. Kan de fietstocht na boeking toch niet doorgaan dan kunt u tot 7 dagen voor vertrek zonder kosten annuleren. 


Uw eerste vakantiedag:

Na aankomst op uw bestemmingsadres kunt u Ootmarsum en omgeving gaan verkennen. Op diezelfde dag, op een met u afgesproken tijdstip, komen wij bij uw accommodatie met u kennis maken en krijgt u uitleg over de navigatie en de route. U bent nu klaar voor vertrek! De volgende dagen gaat u de route volgen.


Routebeschrijvingen

Er is meer te ontdekken wanneer u niet op de route hoeft te letten. Daarom bieden wij u de routebeschrijving en de daarbij behorende achtergrondinformatie digitaal aan.   Dwalen in plaats van verdwalen, de navigatie-app houdt u op de juiste koers. U zult zien dat alles eenvoudig en gebruiksvriendelijk is opgezet. U fietst met een navigatie-app op uw eigen smartphone. Indien gewenst zetten wij de navigatie-app op uw smartphone.  Wilt u liever werken met een eigen navigatie? Dat is ook prima.  En met de door ons in bruikleen beschikbaar gestelde kleine powerbank in een bovenbuistasje houdt uw smartphone het met gemak de gehele dag vol. Voor iedere boeking krijgt u één stuurbevestiging voor uw telefoonhouder met powerbank en bovenbuistasje in bruikleen.  En mocht het allemaal niet lukken met uw eigen toestel dan hebben wij nog een smartphone achter de hand. U bent nu klaar voor vertrek! Voor nadere informatie over navigatie klik dan hier.


Hieronder is een schermafbeelding te zien van een route. U kunt naar wens in- en uitzoomen. 


Al onze ontdekkingstochten zijn door door ons zelf uitgezet, beschreven en voorzien van achtergrondinformatie. Alle fotografie is van eigen hand. Dit alles maakt onze tochten zo origineel. Een waarborg voor kwaliteit! Indien gewenst kunnen tochten en arrangementen worden aangepast, neem daarvoor dan contact met ons op.


Fietstochten

De fietstochten zijn uniek en volledig verzorgd en gaan door Twente, Overijssel Niedersaksen en Nordrhein Westfalen. De fietstochten zijn te onderscheiden in meerdaagse fietstrektochten en arrangementen.

De fietstochten zijn individueel, dat wil zeggen dat u zelf uw reisgezelschap kiest. U reist zonder gids en bepaalt zelf uw eigen tempo en dagindeling. U komt op de mooiste lokale plekjes, plekjes waar niet iedereen komt. Daarbij krijgt u de informatie uit eerste hand, uitvoerig en compleet.


Accommodatie

Iedere door ons geselecteerde accommodatie is kleinschalig. U verblijft tijdens uw vakantie in 3- of 4- sterrenhotels en/of gelijkwaardige B&B's, met eigen douche en toilet. Iedere accommodatie bevat een afsluitbare fietsenstalling en is voorzien van een gratis oplaadpunt voor E-bikes. Er zijn altijd leuke eetgelegenheden op loopafstand van uw accommodatie.


Bagage

Op uw meerdaagse fietstrektochten vervoert u zelf uw eigen bagage. Als u hiervoor geen tassen heeft, dan huurt u bij ons tassen van het merk Ortlieb. Wij bieden daarbij per fiets 1 paar fietsbagagetassen aan van voldoende inhoud. Dit is voldoende voor een meerdaagse fietstocht waarbij u van accommodatie naar accommodatie trekt. Ook voor een boeking van een arrangement kunt u gebruik maken van dit aanbod.


Fietsen

Zowel bij de fietstrektochten als bij de arrangementen fietst u op uw eigen fiets of op een door ons beschikbaar gestelde huurfiets. Wij bieden robuuste en sportieve trekkingfietsen aan met een normaal stuur, slot en pomp. De fiets is voorzien van  21 versnellingen. Ook is het mogelijk om een E-bike te huren. Op de aankomstavond staat uw huurfiets bij de accommodatie klaar. Indien u twijfelt of uw eigen fiets geschikt is voor een route, neem dan gerust contact meet ons op. Wij adviseren graag hierin. Voor nadere informatie over trekkingfietsen klik hier.


Zwaarte fietstocht

Bij elke tocht is de zwaarte vermeld.

  • Licht betreft een lichte fietstocht in vrijwel vlak gebied;
  • Gemiddeld betreft een fietstocht door vlak en glooiend gebied, incidenteel kan een er een steilere helling zijn over een korte afstand;
  • Zwaar betreft een fietstocht door een heuvelachtig gebied waarbij lange hellingen kunnen voorkomen.

Steile helling (locatie)

Deze waarschuwing wordt getoond in karakter tocht van de desbetreffende fietstocht indien op deze fietsroutes steile segmenten zitten. Dit kan gelden voor wegen en paden. Het kan zijn dat u op deze segmenten moet afstappen.


Lees hieronder een aantal veel gestelde vragen met antwoorden:

Nadat uw aanvraag is binnengekomen gaan wij direct voor u aan de slag! Zodra de reservering definitief is sturen wij u een boekingsbevestiging per mail. Doorgaans is dat de volgende werkdag. Uw geboekte vakantie is daarmee een feit. Kan de fietstocht na boeking toch niet doorgaan dan kunt u tot 7 dagen voor vertrek zonder kosten annuleren.
Bepakt met de fiets op pad te gaan staat voor sommigen gelijk aan een loodzware expeditie en alleen geschikt voor supersportieve types. Echter niets is minder waar. Eénmaal gesnoven aan de ultieme vrijheid van de meerdaagse fietstochten valt de bepakking in het niets. Wel is er één belangrijke stelregel. Alles wat je thuislaat, is meegenomen. Sommige fietsers lijkt het niet te kunnen schelen wat ze allemaal meesjouwen, maar voor de meeste vakantiefietsers zal het wel degelijk uitmaken in fietsplezier of ze met 12 of met 20 kg rondrijden. Met onze fietstochten hoef je geen drie weken met een tentje te overbruggen. Wij bieden korte vakanties aan met overnachtingen. Kortom alles is goed te overzien. Onze ervaring is dat je al je bagage bij onze fietstochten gemakkelijk in twee achtertassen past. Praktisch zou je nog een stuurtas kunnen overwegen. In de stuurtas gaat het fototoestel, telefoon, verrekijker, portefeuille, portemonnee, kortom alle waardevolle spullen, die je gemakkelijk kunt meenemen bij een bezoek aan een attractie of een supermarkt. Fietsgereedschap kan bij onze fietstochten beperkt blijven tot een bandenplaksetje. We zijn immers dichtbij en mocht je echt wat missen dan koop je dat onderweg. Zoek je stevige fietstassen, dan heb je de keuze uit drie merken die goed verkrijgbaar zijn: Ortlieb, Vaude en Agu. Het Duitse merk Ortlieb staat bekend om zijn degelijke kwaliteit en waterdichtheid, en veel wereldfietsers geven aan dit merk de voorkeur. Met Ortlieb-tassen kun je bij normaal gebruik zeker tien jaar vooruit (is mijn ervaring bij zeer intensief gebruik). En mocht je geen tassen willen kopen dan kun je Ortliebtassen bij ons huren.
Als vakantievierende fietstoerist fiets je (eventueel met partner(s)) zelfstandig de gekozen fietsvakantie. Je wordt daarbij ondersteund door de navigatie. Je bepaalt zelf je eigen tempo. Je kunt op deze wijze op elk gewenst moment afstappen om een foto te nemen of gewoon van het uitzicht te genieten. De enige verplichting is dat je avonds weer op het volgende slaapadres bent.
Met de fiets reizen biedt tal van voordelen, nog afgezien van de gezonde lichaamsbeweging, maar hoe pak je dat nou het beste aan, zo'n fietsvakantie? Is je fiets wel geschikt? Hieronder geven we een aantal tips voor de beginnende vakantiefietser. Fietsen zijn er in alle soorten en maten. Vaak weet de fietser zelf niet goed wat voor soort fiets hij/zij heeft en of zijn of haar fiets wel geschikt is voor trekking. Één ding is zeker: voor een geslaagde fietsvakantie is het echt niet noodzakelijk om een dure trekfiets van € 4000 of meer te hebben. Een eenvoudige fiets is zonder meer geschikt voor een fietsvakantie bij Vooruit Eropuit! Wel moet de fiets voldoen aan bepaalde voorwaarden voor een geslaagde vakantie bij Vooruit Eropuit!: 1) De fiets heeft versnelling. Versnellingen maken het de fietser mogelijk om in een prettig tempo te fietsen, of het nu bergopwaarts, bergafwaarts, met wind mee of tegen is; 2) De fiets verkeert in deugdelijke staat. Met andere woorden de fiets is goed onderhouden. Voor je op vakantie gaat kijk je je fiets voor de zekerheid nog een keer goed na. De technische staat van jouw fiets is een belangrijke voorwaarde voor een leuke fietsvakantie; 3) De fiets heeft een klassieke stadsfietsband of bredere ballonbanden. Een klassieke stadfietsband heeft een standaard bandbreedte van 30 a 45 mm. Een bredere ballonband heeft een breedte van meer dan 45 mm. Zorg tevens dat je bandenspanning op orde is (bij standaardbanden is de normale bandenspanning tussen 3,5 en 6 bar); 4) Zorg dat je actieradus bij elektrische fietsen minimaal 90 km is. De actieradius hangt niet alleen af van de accu en eigen inspanning, maar ook van de luchtweerstand en rolweerstand. Uit een test van de Fietersbond blijkt dat je gemiddeld per 100 wattuur 12 à 14 kilometer kunt fietsen. Natuurlijk kun je ook de motor minder gebruiken en zelf meer doen. Maar meer dan 30 kilometer per 100 wattuur is niet realistisch. Als je weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoe ver je daarmee komt. Een fiets met een 300 wattuur-accu heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 35 tot 40 kilometer fietsen. Met weinig ondersteuning haal je zo’n 90 kilometer. De actieradius hangt niet alleen af van de accu en eigen inspanning, maar ook van de luchtweerstand en rolweerstand. ’s Winters kan de actieradius trouwens tot wel 50 procent lager zijn. Niet alleen levert de accu bij kou minder energie, de luchtweerstand en rolweerstand zijn dan ook vaak hoger; 5) Kies voor je eerste fietsvakantie een fietsvakantie bij Vooruit Eropuit! in Overijssel. Vooruit Eropuit! biedt vakanties aan in Overijssel en net over de grens met Duitsland. De fietsroutes in Nederland zijn iets fietsvriendelijker en kennen onderweg meer (leuke) rustpunten.